Els
països
Xile
Xile

Dades Bàsiques Dades bàsiques

Govern

La web oficial del Govern ofereix informació actualitzada sobre la seva estructura i funcions. Pots accedir-hi a través d'aquest enllaç.

Principals ciutats

Santiago (capital de la República), Concepción, Talcahuano, Temuco, Valparaíso, Viña del Mar.

Idiomes i moneda

Idiomes: Espanyol.

Moneda: Pes xilè.

Et recomanem que verifiquis el tipus de canvi amb l'euro (a títol orientatiu, es pot trobar informació clicant aquí).

Estructura política

Dades facilitades per la Secretaria d’Afers Exteriors i de la Unió Europea

Xile és una república presidencialista. La constitució de Xile va entrar en vigor el març de 1981.

El poder legislatiu està representat per un congrés bicameral integrat pel Senat, amb 48 membres, i la Cambra de Diputats, amb 120 membres. La seu del Congrés és a la ciutat de Valparaíso, 140 km a l'oest de la capital, Santiago.

Organització territorial

Dades facilitades per la Secretaria d’Afers Exteriors i de la Unió Europea

Administrativament, Xile està dividit en 15 regions (entre elles la Regió Metropolitana de Santiago, on està ubicada la capital), subdividides al seu torn en 51 províncies i aquestes, en 342 comunes distribuïdes al llarg del país.

Els governadors o intendents que presideixen les regions i els funcionaris que les administren són elegits pel president. Les províncies estan al seu torn dividides en comunes.

Les 13 regions de Xile són: Aisén del General Carlos Ibáñez del Campo, Antofagasta, La Araucanía, Arica y Parinacota, Atacama, Bío Bío, Coquimbo, Libertador General Bernardo O'Higgins, Los Lagos, Los Ríos, Magallanes y de la Antártica Chilena, Maule, Región Metropolitana (Santiago), Tarapacá i Valparaíso.

informació