Residint a l'exterior
Residint
a l'exterior
Residint a l'exterior
Residint a l'exterior

Llengua catalana

Cap al 1773, el filòsof alemany J.G Von Herder, va publicar un assaig en què desenvolupava la relació entre el concepte “caràcter nacional” i la llengua i la literatura d’una nació.

Deixant aquesta cita com a mera introducció, el cert és que el domini de la llengua pròpia d’un país és l’eina fonamental per a la normal i plena pertinença a la seva societat.

Aprendre català a l'exterior

Des de diferents àmbits es promouen iniciatives tendents a facilitar l'aprenentatge del català a l'exterior. En aquesta línia, les Comunitats Catalanes a l'Exterior ofereixen cursos de català per iniciar-se o bé per aprofundir en el coneixement de la llengua catalana.

La Secretaria d’Afers Exteriors i de la UE ha elaborat un recull d’eines i recursos útils  per a l’aprenentatge de la llengua catalana tant per a adults com per a infants i per a professorat. En aquest enllaç trobaràs informació més detallada.

També, a través del canal Parla.cat del Departament de Cultura, el Govern de la Generalitat posa a disposició dels ciutadans una eina que fa possible i fàcil l’aprenentatge del català; i, per la seva banda, el Portal MónCat els hi facilita l’accés a les persones que són usuàries però que resideixen a l’exterior, amb la voluntat de mantenir viva i real la vinculació amb el seu país i facilitar el seu retorn.

Què ofereix el portal?

El mateix Parla.cat il·lustra sobre el seu contingut a l’apartat DEMO (és molt recomanable accedir-hi).

De manera molt sintètica destacarem que els recursos d’aquest canal estan enfocats a l’aprenentatge del català, i que el fa possible sigui quin sigui el nivell previ de coneixement de la llengua.

El canal ofereix cursos formalment estructurats que responen als nivells homologats de coneixement de la llengua, però també és un espai de trobada i interacció entre els seus usuaris, i també un seguit de recursos didàctics per facilitar tant la docència com l’aprenentatge.

Com utilitzar el portal?

Cal saber que l’accés als recursos de Parla.cat no és directe: cal una contrasenya personal ... que s’obté de manera ràpida i fàcil a través del mateix canal.

Heu d’accedir a l’apartat d’inscripció, i incorporar la contrasenya que vosaltres mateixos escolliu, a més de la resta de dades que se us sol·licita en el formulari.

A continuació rebreu un missatge de correu electrònic on se us demanarà que confirmeu la recepció entrant en un enllaç determinat.

Un cop hagueu fet aquest pas, la vostra contrasenya estarà activada i ja podreu fer ús de tots els recursos del Parla.cat, i en qualsevol de les 5 llengües en què està disponible.