Seccio Catalunya no està disponible temporalment.

Cotitzats entre 90 i 359 dies abans de marxar a l’exterior Cotitzats entre 90 i 359 dies abans de marxar a l’exterior

Si tens cotitzats a Espanya, per desocupació, entre 90 i 359 dies en els 6 anys anteriors a la darrera sortida d'Espanya, i no vas cobrar la prestació per desocupació que se'n podia derivar, com que no tens cobert el període mínim de cotitzacions per accedir a una prestació contributiva, podràs tramitar un subsidi per desocupació.

Recorda que, si no vols perdre cap dret, tens 15 dies des de la data de retorn per inscriure't a l'Oficina de Treball com a demandant d'ocupació i presentar la sol·licitud davant del SEPE.

Per inscriure't a l'Oficina de Treball únicament hauràs d'aportar el DNI.

En aquest enllaç trobaràs la informació que facilita el SEPE per tramitar la prestació i la documentació que cal aportar-hi.

T'avancem que si no tens càrregues familiars el període mínim de cotització són 180 dies.

En cas que tinguis cotitzacions per desocupació en algun d'aquest estats ( UE, EEE , Suïssa o Austràlia) i no hagis percebut la prestació a què podrien donar dret, és important que sàpigues que si a partir de la data de retorn a Espanya treballes de nou, perds la feina i acredites estar en situació legal de desocupació, pots totalitzar les cotitzacions per desocupació que tinguis en aquests països, tant per acreditar els 360 dies mínims per tenir dret, a Catalunya, a una prestació contributiva per desocupació, com per acreditar els 180 dies que et permeten l'accés al subsidi per desocupació (90 dies si tens càrregues familiars).

Només pots fer aquesta totalització si treballes a Espanya després d'haver-hi retornat.

Al servei d'aquest portal anomenat “Tràmits per al retorn” / “Tràmits al país de sortida” / “Davant l'administració del país de sortida”, hi trobaràs informació sobre el document que has d'aportar per acreditar aquestes cotitzacions.