Banner Esquerra Catalunya
Del món
a Catalunya
Banner Catalunya
Prestacions per desocupació

Cotitzats 360 dies abans de marxar a l’exterior Cotitzats 360 dies abans de marxar a l’exterior

Si tens cotitzats a Espanya, per desocupació, un mínim de 360 dies en els 6 anys anteriors a la darrera sortida d'Espanya, i no vas cobrar la prestació que se'n podia derivar, pots tramitar la prestació contributiva per desocupació.

Recorda que, si no vols perdre cap dret, tens 15 dies des de la data de retorn per inscriure't com a demandant d'ocupació al SOC i presentar la sol·licitud. Has de fer aquestes gestions a l'Oficina de Treball que et correspon per raó de domicili (en aquest enllaç tens un cercador per localitzar-la).

Per inscriure't a l'Oficina de Treball únicament hauràs d'aportar el DNI.

En aquest enllaç trobaràs la informació que facilita el SEPE per tramitar la prestació i la documentació que cal aportar-hi.

En cas que tinguis cotitzacions per desocupació en algun d'aquest estats ( UE , EEE , Suïssa o Austràlia) i no hagis percebut la prestació a què podrien donar dret, és important que sàpigues que si a partir de la data de retorn a Espanya treballes de nou, perds la feina i acredites estar en situació legal de desocupació, pots totalitzar les cotitzacions per desocupació que tinguis en aquests països, tant per acreditar els 360 dies mínims per tenir dret, a Catalunya, a una prestació contributiva per desocupació, com per acreditar els 180 dies que et permeten l'accés al subsidi per desocupació (90 dies si tens càrregues familiars).

Només pots fer aquesta totalització si treballes a Espanya després d'haver-hi retornat.

Al servei d'aquest portal anomenat “Tràmits per al retorn” / “Tràmits al país de sortida” / “Davant l'administració del país de sortida”, hi trobaràs informació sobre el document que has d'aportar per acreditar aquestes cotitzacions.