Banner Esquerra Catalunya
De Catalunya
al món
Banner Catalunya
Servei d'acollida

 Servei d'acollida

Accés al servei d'acollida inicial

Les comunitats catalanes a l'exterior (CCE), amb el suport de la Secretaria d'Afers Exteriors i de la Unió Europea i d'acord amb el coneixement de la realitat dels catalans i catalanes residents a l'exterior, desenvolupen, per iniciativa pròpia amb voluntat i dedicació, actuacions encaminades a oferir accions d'acollida als nous arribats amb l'objectiu de facilitar-los l'arribada i la integració.

El tipus de servei que es podrà oferir variarà, dins d'unes opcions concretes, segons l'organització i els recursos que estiguin a l'abast de cada CCE.

Així doncs, per poder concretar les característiques del servei d'acollida del qual podràs disposar, cal que especifiquis les teves dades personals i les característiques del desplaçament previst, tal com et demanem a continuació.


 

Quins són els tipus de serveis i en quins països estan disponibles?

Tipus de serveis que es poden oferir:

 1. Informació de proximitat: Dossier informatiu elaborat des de la mateixa CCE sobre característiques bàsiques de la vida quotidiana de l'àmbit territorial d'influència (ciutat o país d'ubicació de l'entitat), amb especial atenció als trets diferencials més importants i aquelles informacions d'utilitat més destacades.
 2. Consultes escrites: Oferiment d'una adreça electrònica per atendre consultes bàsiques vinculades a les dificultats que comporta el canvi d'hàbitat durant els primers dies. Per tal de garantir-ne qualitat, aquest servei té un màxim de 5 consultes per usuari.
 3. Sessions d'acolliment: Organització periòdica de reunions per introduir els nouvinguts a la comunitat i per oferir la informació d'acollida disponible, de manera interactiva.

 

Països on actualment el servei està disponible:

 

Alemanya, Argentina, Àustria, Brasil, Canadà, Colòmbia, Dinamarca, Equador, França, Japó, Luxemburg, Mèxic, Regne Unit, Suïssa, Xina.

Com es selecciona i es rep el servei?

 1. Un cop identificat el país de destinació, se't presentaran al mapa corresponent totes les comunitats catalanes en aquell país.
  Podràs seleccionar la que et convingui en un desplegable que t'oferirà les que puguin proporcionar el servei en aquell moment.
 2. MónCat enviarà les teves dades a la CCE seleccionada, amb còpia a la teva adreça electrònica.
 3. Al llarg de la primera setmana a partir de la data d'entrada al país, la CCE es comunicarà per correu amb tu, per concretar les característiques de la prestació del servei.
  En el cas que durant aquesta primera setmana no disposis d'adreça electrònica, o per alguna incidència tècnica no sigui possible la comunicació, passat aquest termini, hauries de ser tu mateix qui contactis amb la CCE seleccionada.
 4. En cas de produir-se alguna incidència en la recepció del servei, pots comunicar-la a través de l'adreça electrònica següent:
suportemigracio.presidencia@gencat.cat

Tria la comunitat catalana a  l'exterior (CCE) que vols que et presti els serveis que té disponibles.