Els
països
Uruguai
Uruguai

Dades Bàsiques Dades bàsiques

Govern

La web oficial del Govern ofereix informació actualitzada sobre la seva estructura i funcions. Pots accedir-hi a través d'aquest enllaç:

Principals ciutats

Montevideo (capital), Maldonado, Paysandú, Rivera, Salto i Tacuarembó

Idiomes i moneda

Idiomes: Espanyol.

Moneda: Pes uruguaià.

Et recomanem que verifiquis el tipus de canvi amb l'euro (a títol orientatiu, es pot trobar informació clicant aquí ).

Estructura política

Dades facilitades per la Secretaria d’Afers Exteriors i de la Unió Europea

L'Uruguai és un Estat unitari i democràtic, on el govern es divideix en tres poders, tot i que la Constitució de 1967 inspira un caràcter presidencialista.

El poder executiu és exercit pel president de la República, que és, a la vegada, cap de Govern. El president és escollit, juntament amb el vicepresident, mitjançant sufragi directe per un mandat de 5 anys, sense possibilitat de reelecció immediata, sinó que ha de passar un període igual des del cessament del càrrec. En cas que cap candidatura obtingui la majoria absoluta dels vots, es procedeix a una segona volta entre les dues candidatures més votades, i en resulta guanyadora la que obtingui majoria absoluta dels vots. El president, amb aprovació parlamentària, designa el Consell de Ministres.

El poder legislatiu recau en l'Assemblea General, formada per la Cambra de Senadors, que consta de 30 membres més el vicepresident de la República, que té dret a vot, i la Cambra de Representants, integrada per 99 diputats. Els membres d'ambdues cambres s'escullen per sufragi popular per un període de 5 anys.

El poder judicial està encapçalat per la Cort Suprema de Justícia, els jutges de la qual són escollits per l'Assemblea General, a proposta del president, per un període de 10 anys. Segueixen l'estructura judicial els Tribunals d'Apel·lació, els Jutjats de Primera Instància i els Jutjats de Pau.

Cal destacar que la Constitució del país estableix l'obligatorietat del vot.

Organització territorial

Dades facilitades per la Secretaria d’Afers Exteriors i de la Unió Europea

L'Uruguai està dividit en 19 departaments administratius ( intendencias ), subordinats al Govern central i responsables de l'Administració local. Els departaments són els següents: Artigas, Canelones, Turó Llarg, Colonia, Bresquilla, Flores, Florida, Lavalleja, Maldonado, Montevideo, Paysandú, Río Negro, Rivera, Rocha, Salto, San José, Soriano, Tacuarembó i Trenta y Tres.

El poder executiu als departaments està encomanat al governador ( intendente ), i a la Junta Departamental, integrada per 31 membres. Aquest consell està situat a la capital de cada departament i exerceix jurisdicció sobre tot el territori departamental.

En l'àmbit municipal, un alcalde (intendente municipal) exerceix les funcions executives i administratives.

Tant el governador, com els membres de la Junta Departamental i l'alcalde són escollits per un mandat de 5 anys mitjançant eleccions democràtiques directes. Els governadors només poden ser reelegits una vegada.

informació