Els
països
Sud-àfrica
Sud-àfrica

Registre d'una empresa Sistema públic d'intermediació

El sistema públic d’intermediació laboral a Sud-àfrica s’anomena Employment Services System for South Africa (ESSA) i, en un primer moment, quan va ser creat al 2007, exigia la presència de l’interessat a alguna de les oficines del  Ministeri de Treball (Department of Labour) habilitades. Ara, ja no és així i tant els particulars que cerquen feina com els ocupadors que n’ofereixen  poden inscriure’s i gestionar les seves sol·licituds electrònicament, via l’ESSA Online, operatiu des del juliol del 2012.

De fet, aquest sistema públic compta fins i tot amb dos autocars anomenats Public Employment Services Bus (PES-BUS), un destinat a les àrees costaneres i un altre a les àrees de l’interior, que proporcionen tots els serveis de l’ESSA Online als interessats, tant particulars com ocupadors, que no disposin d’accés a Internet.

Es pot trobar una llista de les diferents oficines del Ministeri de Treball habilitades per operar amb l’ESSA  aquí, a l’apartat Labour Centres. Pel que fa a l’accés a l’ESSA Online, aquest es pot trobar  aquí (per poder interactuar amb ell, cal registrar-se prèviament). Un cop inscrit al servei, l’ESSA proporciona als seus usuaris un sistema informàtic de cerca de feina que té en compte les seves característiques personals, habilitats, qualificacions acadèmiques i experiència professional per trobar l’oferta d’ocupació més adient que es trobi a la seva base de dades d’oportunitats laborals.