Els
països
Qatar
Qatar

Dades Bàsiques Dades bàsiques

Govern

La web oficial del Govern ofereix informació actualitzada sobre la seva estructura i funcions. Pots accedir-hi a través d'aquest enllaç.

Principals ciutats

Doha (capital), Al Khor, Wakrah, Al Rayyan Dukhan Messaied Ras Laffan

Idiomes i moneda

Idiomes: Àrab.
Moneda:

Rial qatarià. Et recomanem que verifiquis el tipus de canvi amb l'euro (a títol orientatiu, es pot trobar informació clicant aquí).

Estructura política

Dades facilitades per la Secretaria d’Afers Exteriors i de la Unió Europea

Qatar és un emirat independent i sobirà. El mes d'abril de 2003, per referèndum popular, es va aprovar l'actual Constitució, que va entrar en vigor el 2005. Entre altres aspectes fonamentals, la Constitució estableix que la religió és l'islam i que l'idioma és l'àrab.

Un terç dels 45 membres del Consell que assumeix la funció d'autoritat legislativa (Consell de la Xura) són nomenats per designació reial, mentre que els altres 30 són escollits per votació popular. Aquest Consell té les facultats d'adoptar lleis (la Xaria islàmica és la principal font de legislació), aprovar el pressupost, debatre sobre la política del Govern i consultar als ministres.

Aspectes destacats del sistema polític de Qatar són que no hi ha partits polítics, que l'emir té l'última paraula pel que fa als afers legals del país i que el Consell de la Família Governant actua com a òrgan assessor de l'emir.

Qatar és membre d'organitzacions internacionals com les Nacions Unides, l'FMI, el Banc Mundial, la FAO, la UNESCO, l'OIT, l'OMS, la Organització Mundial del Comerç i la INTERPOL, entre d'altres.

Organització territorial

Dades facilitades per la Secretaria d’Afers Exteriors i de la Unió Europea

El territori de Qatar és una península que es troba al Golf Pèrsic i només limita amb un sol país, l'Aràbia Saudita, a través del seu istme.

El país esta dividit territorialment en set àrees municipals, que són: Doha, Al Rayyan, Um Slal, Akhnor i Dhekra, Al Wakrah, Al Daayen i Al Shamal.

Pel que fa a la població, gairebé el 50% es concentra a Doha, la capital. La gran majoria de les ciutats estan situades al llarg de la costa, ja que la part central de la península és una plana de terreny desèrtic.

informació