Els
països
Països Baixos
Països Baixos

Obertura d'un compte bancari Obertura d'un compte bancari

Per obrir un compte bancari als Països Baixos només cal que et presentis a l’oficina de l’entitat bancària de la teva preferència i demanar-lo. Depenent de l’entitat bancària de què es tracti, fins i tot és possible que sigui un treballador d’aquesta qui es traslladi al teu domicili o a la teva feina per procedir a l’obertura, però això només es dóna en casos especiales.

La documentació necessària per a l’obertura és la següent:

 • Document d’identitat vàlid, com ara el passaport (en molts casos, el permís de conducció no és mai un document vàlid, però segons l’entitat bancària de què es tracti, el DNI espanyol sí que ho podria ser). Si ja es compta amb la targeta d’identificació del permís de residència als Països Baixos, aquesta també s’ha de presentar.
 • El BSN (burgerservicenummer), el número d’atenció del ciutadà.
  • Aquest número és un número únic que registra a tothom que visqui als Països Baixos i que és imprescindible per interactuar amb les autoritats públiques, ja sigui obrint un compte bancari, presentant la declaració d’impostos o fent ús del sistema sanitari, per exemple.
  • El BSN s’assigna automàticament quan l’interessat es dóna d’alta al padró municipal de la localitat on visqui, un tràmit que és obligatori per a qualsevol persona que vulgui residir als Països Baixos per un temps superior als quatre mesos i per al qual té només cinc dies des del dia posterior al de la seva arribada al país.
  • La inscripció al padró municipal obliga l’interessat a presentar una prova vàlida d’identitat com ara el passaport (no s’admet el permís de conducció) i l’adreça en la qual vol constar com a registrat.
  • Es pot obtenir més informació sobre el BSN  aquí (accés al web del Govern dels Països Baixos).
 • Una prova d’adreça, com ara el contracte de lloguer del teu habitatge o un rebut de l’aigua, llum o gas, per exemple
 • En alguns casos, també es demana una prova d’ingressos, com ara el teu contracte de treball o els rebuts recents de la nòmina.

Un cop la documentació hagi estat revisada, el compte bancari estarà disponible, tot i que pot trigar uns quants dies. Quan això sigui així, t’avisaran per correu i t’enviaran per correu a part el PIN (Personal Identification Number, número d’identificació personal) de la teva targeta de dèbit (Betaalpas) i et demanaran que vagis a l’oficina a recollir-la personalment. Aquesta targeta de dèbit pot ser utilitzada per retirar diners dels caixers automàtics (geldautomaat o pinautomaat) i per fer pagaments electrònics a les botigues mitjançant el sistema anomenat iDeal.

També es pot comptar amb fer ús dels serveis telemàtics de l’entitat bancària de què es tracti. Per a això, l’entitat et farà arribar un lector especial de targetes.

Important! Els neerlandesos no acostumen a fer servir xecs bancaris i les targetes de crèdit no són sempre acceptades.

Els bancs als Països Baixos acostumen a obrir de dilluns a divendres de 09.00 a 18.00 h, tot i que en alguns casos poden tancar els dilluns al matí o obrir a partir de les 10.00 h. Alguns d’ells obren també els dissabtes al matí.

Finalment, el tipus de comptes bancaris que es poden obrir als Països Baixos són pràcticament idèntics als que trobem al nostre país, per la qual cosa no cal incidir en aquest aspecte.

informació