Els
països
Estats Units
Estats Units

Obertura d'un compte bancariObertura d'un compte bancari

Les persones estrangeres que vulguin obrir un compte bancari als EUA s'han de dirigir a qualsevol oficina bancària del país amb els següents documents:

  • Prova d'identificació emesa per una entitat del govern (passaport, matrícula consular, cèdula d'identitat, etc.).
  • Prova de direcció als Estats Units (factura elèctrica, TV o mòbil, etc.).
  • Dipòsit mínim d'entre 1 i 50 dòlars (depèn de l'entitat bancària en la que s'obri el compte).
  • Nombre d'Assegurança Social o el número de Tax ID (ITIN). No obstant això, i depenent de l'entitat bancària, és possible obrir el compte sense necessitat de disposar de número d'assegurança social o Tax ID. Tax ID (o com també se l'anomena, ITIN per les sigles en anglès) és un número emès pel Servei de Rendes Internes (IRS) per a aquelles persones que no qualifiquen per tenir un nombre d'assegurança social. El Tax ID et permet omplir una declaració d'impostos i obtenir alguns beneficis financers.

Els tipus de comptes més utilitzats als EUA són:

  • Compte corrent (checking account). Generalment, no es paguen interessos sobre els fons dipositats, però estan associades a la possibilitat d'utilitzar xecs i targeta de dèbit.

Compte d'estalvis (savings account). Generalment, s'abonen interessos sobre els fons dipositats, però no s'ofereix un accés fàcil als fons dipositats (ni xecs ni targeta de dèbit