Banner Esquerra Catalunya
Del món
a Catalunya
Banner Catalunya
Prestacions per desocupació

Cotització nul·la o inferior a 360 dies i tens entre 45 i 54 anys Cotització nul·la o inferior a 360 dies i tens entre 45 i 54 anys

Si no tens cotitzats a Espanya, per desocupació, un mínim de 360 dies en els 6 anys anteriors a la darrera sortida d'Espanya, o bé ja vas cobrar la prestació que se'n podia derivar, i tens entre 45 i 54 anys, pots tenir dret a alguna de les prestacions següents. Tria l'opció que s'adapti a la teva situació:

  • Si has treballat 12 mesos a l'estranger en els últims 6 anys des de la darrera sortida d'Espanya, pots tenir dret a percebre el subsidi per desocupació per a emigrants retornats.

    Recorda que, si no vols perdre cap dret, t'has d'inscriure com a demandant d'ocupació abans de 30 dies des de la data de retorn i sol·licitar el subsidi en els 15 dies següents a un període d'espera de 30 dies des de la inscripció.

    Per inscriure't a l'Oficina de Treball únicament hauràs d'aportar el DNI.

    En aquest enllaç trobaràs la informació que facilita el SEPE per tramitar la prestació i la documentació que cal aportar-hi.

    informació
  • Si no tens els 12 mesos treballats a l'estranger, però sí que en els 6 anys anteriors a la darrera sortida d'Espanya tens cotitzats per desocupació entre 90 i 359 dies, i no vas cobrar la prestació per desocupació que se'n podia derivar, ara pots tenir dret a percebre el subsidi per desocupació per no tenir cobert el període mínim de cotitzacions per accedir a una prestació contributiva.

    Recorda que, si no vols perdre cap dret, tens 15 dies des de la data de retorn per inscriure’t com a demandant d’ocupació al SOC i presentar la sol·licitud.

    Per inscriure't a l'Oficina de Treball únicament hauràs d'aportar el DNI.

    En aquest enllaç trobaràs la informació que facilita el SEPE per tramitar la prestació i la documentació que cal aportar-hi.

    T'avancem que si no tens càrregues familiars el període mínim de cotització són 180 dies.

    informació
  • Finalment, si no tens dret a cap de les prestacions anteriors, però has treballat 6 mesos a l'estranger des de la darrera sortida d'Espanya, pots tenir dret a sol·licitar la renda activa d'inserció (RAI).

    Per sol·licitar la prestació t'has d'inscriure a l'Oficina de Treball com a demandant d'ocupació i presentar la sol·licitud davant del SEPE. Aquest tràmit s'ha de fer abans de 12 mesos des de la data de retorn i l'ajut es percep a partir del dia següent a la sol·licitud.

    Per inscriure't a l'Oficina de Treball únicament hauràs d'aportar el DNI.

    En aquest enllaç trobaràs la informació que facilita el SEPE per tramitar la prestació i la documentació que cal aportar-hi.

    informació