Els
països
Canadà
Canadà

Sistema públic d'intermediació Sistema públic d'intermediació

No existeix al Canadà cap organisme públic que exerceixi la intermediació laboral pròpiament dita.

El Govern canadenc disposa d'un portal anomenat jobbank.gc.ca. Es tracta d'una borsa de treball que ofereix als usuaris els serveis següents:

  • Recerca d'ocupació. Posa a disposició dels sol·licitants d'ocupació totes les ofertes de treball a nivell nacional registrades, agrupades per matèries. També disposa d'un servei d'assessorament per fer la recerca amb seguretat.
  • Recerca d'ocupació adequada a determinats perfils professionals. Permet fer la recerca segons el nivell educatiu o l'experiència professional del sol·licitant i pel tipus d'ocupació.
  • Ocupadors. Permet a l'ocupador publicar les ofertes de treball de manera gratuïta, ofereix assessorament pel que fa a la gestió de recursos humans i informació per que fa a: 
    • El mercat laboral.
    • Programes i serveis que ofereix el Govern en matèria de beques, finançament, formació, assegurances, etc.
    • La classificació nacional d'ocupacions (NOC) actualitzada.
  • Normativa federal en matèria d'ocupació.

El Govern també disposa d'un altre portal anomenat canadaservice. Es tracta d'una eina que ofereix informació i suport a la població en general. Un dels seus serveis està adreçat a la recerca d'ocupació, facilitant l'accés al portal jobbbank.gc.ca. Ofereix atenció telefònica, via Internet i presencial a través de la seva xarxa d'oficines repartides en tot el país.

També està a disposició una pàgina web governamental que s'anomena Com buscar feina al Canadà, la qual inclou una guia pràctica que aporta consells i suggeriments sobre què fer i on adreçar-se per aconseguir un lloc de treball.