Els
països
Canadà
Canadà

Dades Bàsiques Dades Bàsiques

Govern

La web oficial del Govern ofereix informació actualitzada sobre la seva estructura i funcions. Pots accedir-hi a través d'aquest enllaç.

Principals ciutats

Ottawa (capital), Calgary , Edmonton, Mont-real , Quebec , Toronto , Vancouver

Idiomes i moneda

Idiomes: Angles i francès.

Moneda:

Dòlar canadenc. Et recomanem que verifiquis el tipus de canvi amb l'euro (a títol orientatiu, es pot trobar informació clicant aquí ).

Estructura política

Dades facilitades per la Secretaria d’Afers Exteriors i de la Unió Europea

El dia 1 de juliol de 1867 es va formar la Federació del Canadà mitjançant una Acta de confederació, que unia les colònies nord-americanes britàniques. La independència del Canadà va ser reconeguda per part de la Gran Bretanya l'11 de desembre de 1931. Canadà es va establir com una democràcia parlamentària i una monarquia constitucional, encapçalada per la reina Isabel II com a cap d'estat. No obstant això, les prerrogatives del cap d'estat són exercides pel governador general, que és nomenat per la reina amb el consell del primer ministre del Canadà per a un període de 5 anys. El cap de Govern és el primer ministre, que sol ser el líder del partit polític majoritari o del partit amb el més nombre d'escons a la Cambra dels Comuns. El primer ministre és nomenat pel governador general.

La branca legislativa està constituïda per un parlament bicameral, format pel Senat (105 escons) i per la Cambra dels Comuns (308 escons). Els membres del Senat són elegits pel governador general amb la recomanació del primer ministre, mentre que els membres de la Cambra dels Comuns són elegits democràticament per a un període màxim de 4 anys.

La branca judicial està encapçalada per la Cort Suprema de Justícia, els membres de la qual són elegits pel governador general amb la recomanació del primer ministre.

Organització territorial

Dades facilitades per la Secretaria d’Afers Exteriors i de la Unió Europea

El país està dividit en deu províncies (Alberta, Colúmbia Britànica, Manitoba, Nova Brunswick, Nova Escòcia, Ontario, illa del Príncep Eduard, Quebec, Saskatchewan i Terranova) i tres territoris (territoris del nord-oest, Nunavut i territori del Yukon). El territori de Nunavut es va constituir l'any 1999 a partir dels territoris del nord-oest.