Els
països
Brasil
Brasil

Dades Bàsiques Dades bàsiques

Govern

La web oficial del Govern ofereix informació actualitzada sobre la seva estructura i funcions. Pots accedir-hi a través d'aquest enllaç.

Principals ciutats

Brasília (capital de la República Federal), Belo Horizonte, Fortaleza, Porto Alegre, Rio de Janeiro,  Salvador (o bé Salvador de Bahia), São Paulo.

Idiomes i moneda

Idiomes: Portuguès. 

Moneda: Real.

Et recomanem que verifiquis el tipus de canvi amb l'euro (a títol orientatiu, es pot trobar informació clicant aquí).

Estructura política

Dades facilitades per la Secretaria d’Afers Exteriors i de la Unió Europea

Brasil és una república federal presidencialista, inspirada en el model nord-americà, formada per la Unió, els estats i municipis. La Unió està dividida en tres poders, l'executiu, el legislatiu i el judicial. El poder legislatiu és bicameral: la Cambra dels Diputats, amb mandat de 4 anys, i el Senat Federal, amb mandat de vuit anys. Cada estat té autonomia política i compta amb tres senadors al Senat.

Organització territorial

Dades facilitades per la Secretaria d’Afers Exteriors i de la Unió Europea

La República es compon de 26 estats i un districte federal. Els estats són Acre, Alagoas, Amapá, Amazones, Bahia, Ceará, Espírito Santo, Goiás, Maranhão, Mato Grosso, Mato Grosso do Sul, Minas Gerais, Pará, Paraíba, Paranà, Pernambuco, Piauí, Rio de Janeiro, Rio Grande do Nord, Rio Grande do Sul, Rondônia, Roraima, Santa Catarina, São Paulo, Sergipe i Tocantins.

El districte federal inclou Brasília, que va reemplaçar Rio de Janeiro com a capital nacional el 1960. Els 26 estats i el districte federal tenen els seus propis òrgans legislatius i executius, aquests últims encarnats en la figura dels governadors, elegits democràticament. Els estats de la federació tenen els seus propis governs, amb competències a totes les matèries no específicament reservades a la Unió.

informació