Els
països
Bèlgica
Bèlgica

Obertura d'un compte bancari Obertura d'un compte bancari

L’obertura d’un compte bancari a Bèlgica requereix només que l’interessat acudeixi personalment a una oficina de l’entitat bancària de la seva elecció i presenti la documentació següent:

  • Formulari de sol·licitud (lliurat per l’entitat bancària).
  • Passaport.
  • En alguns casos, la prova de tenir una adreça a Bèlgica (un rebut domèstic serveix perfectament).

Hi ha entitats que permeten obrir comptes bancaris a través d’Internet, algunes de les quals fins i tot permeten de fer-ho abans que l’interessat hi arribi a Bèlgica, tot i que en aquest cas és obligatori que aquest informi al banc tan aviat com hagi obtingut la seva autorització de residència al país. En general, no es demana que s’ingressi cap quantitat de diners al moment de l’obertura.

En general, es triga fins a dues setmanes a rebre la targeta (de dèbit, de les quals es poden demanar fins a dues des del moment de l’obertura del compte; les de crèdit han de demanar-se a part) associada al compte obert, així com totes les contrasenyes, però segons quina sigui l’entitat, aquest termini pot ser més breu.

Cal destacar dues peculiaritats dels bancs belgues: la primera, que a Bèlgica no importa en quina oficina obri el seu compte bancari l’interessat, ja que els titulars d’un compte poden fer qualsevol tràmit a qualsevol de les sucursals de l’entitat bancària de què es tracti. La segona, que els bancs belgues no ofereixen talonaris de xecs als seus clients.

Les oficines dels bancs a Bèlgica tenen un horari de 09.00 a 16.00 h de dilluns a divendres. En alguns casos, poden obrir també els dissabtes al matí.

També es pot obrir un compte bancari a les oficines del  Servei Postal belga (La Poste/De Post), el qual ofereix horaris d’obertura de les seves oficines més amplis que els de les entitats bancàries.

informació