Els
països
Argentina
Argentina

Sistema públic d'intermediació Sistema públic d'intermediació

A Argentina, l'organisme encarregat d'efectuar el procés d'intermediació laboral és la Dirección de Servicios de Empleo, que depèn de la Secretaria de Empleo del Ministerio de Trabajo, Empleo y Seguridad Social.

Es pot accedir a oportunitats laborals a través de la borsa de treball de les oficines d'Ocupació Municipals o de la pàgina web del Ministerio de Trabajo, Empleo y Seguridad Social. Aquestes oficines ofereixen informació, assessorament i orientació per a l'ocupació i la capacitació dels treballadors; contacten amb els ocupadors que sol·liciten personal i donen informació sobre l'accés als programes socials de l'Estat, suport a la recerca d'ocupació i formació. Els potencials usuaris de les oficines d'Ocupació són les persones desocupades i subocupades, beneficiàries de programes, persones que sol·liciten canviar de lloc de treball, entre d'altres, així com grans empreses, pimes, cooperatives, etc., i també microemprenedors.

La Red de Servicios de Empleo la conformen totes les oficines d'ocupació municipal que tenen conveni amb el Ministeri de Treball. Tota la informació sobre la xarxa d'oficines es troba a l' enllaç següent, així com el directori de les que hi ha a tot el país.